Pinterest

Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички

Чудесна Великденска вечеря за двама
Съставки
за 2 човек/души
800 г (2 консерви) червено цвекло Bonduelle

1 агнешко бутче

300 г кисели краставички

400 г заквасена сметана

100 мл олио

1 с.л. горчица

3 стръка пресен розмарин

сол, черен пипер
Съставки за 2човек/души
800 г (2 консерви) червено цвекло Bonduelle

1 агнешко бутче

300 г кисели краставички

400 г заквасена сметана

100 мл олио

1 с.л. горчица

3 стръка пресен розмарин

сол, черен пипер
  1. Стъпка 1
    Агнешкото се нарязва на хапки и се запържва с малко олио за около 10-15 минути.
  2. Стъпка 2
    Киселите краставички се нарязват на кубчета, а цвеклото от консерва се отцежда. Зеленчуците се изсипват върху месото и се задушават още малко на умерен огън, след което леко се овкусяват.
  3. Стъпка 3
    В дълбока купа сложете заквасената сметана, добавете горчицата и разбъркайте добре.
  4. Стъпка 4
    Месото и зеленчуците се изсипват в тавичка и се заливат със сметановия сос. Върху ястието се поставят стръкове пресен розмарин и то се запича за около 25 минути при температура от 180 градуса. Поднася се топло.