Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Aki y bacalao
Рецепта за aki y bacalao, ястие от карибската кухня.
Достъпни
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
225 г осолена риба
1 консерва blighia sapida
1 лъжица олио или 4 парчета бекон
1 средна глава лук
Черен пипер на вкус
Съставки за 3човек/души
225 г осолена риба
1 консерва blighia sapida
1 лъжица олио или 4 парчета бекон
1 средна глава лук
Черен пипер на вкус
Стъпка 1
Накиснете солената риба в студена вода за през нощта.
Стъпка 2
Излейте водата, добавете прясна вода и варете до омекване или до премахване на достатъчно количество сол. Премахнете костите и люспите на рибата.
Стъпка 3
Изсипете кокосовото мляко и добавете ориза водата трябва да покрива зърната около 34 см. Долейте гореща вода, ако е нужно. Добре разбъркайте, сложете капак и гответе на бавен огън още 1520 минути или докато оризът омекне.
Стъпка 4
В тиган запържете бекона или загрейте олиото. Добавете лука, парчета риба и blighia sapida.
Стъпка 5
Гответе в продължение на 510 минути и поръсете с черен пипер.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Печени пилешки бутчета с билково масло и...
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски