Стъпка 1
Накиснете боба за 12 часа. След това го сварете във водата, в която е бил накиснат.
Стъпка 2
Извадете друга тенджера и сварете в нея месните съставки на ястието. След сваряване, нарежете месото на малки парчета, а наденицата на кръгчета.
Стъпка 3
Внимателно нарежете зелето, поставете го в тенджерата със зеленчуците. Варете 10 минути, след това излейте водата и охладете.
Стъпка 4
Към това прибавете боба с половината вода, в която се е варил. След това добавете месото с другата половина вода, в която се е варил.
Стъпка 5
Следващата стъпка – подправете соса и добавете останалите съставки (дафиновия лист, чушките piri piri и зеления магданоз).
Стъпка 6
Всичко трябва да се вари до получаване на кремообразен сос.
Съвет за готвене, заглавие
Ястието се сервира с бял ориз.