Кремообразна паста с грах и аспержи
Ако ви се хапва вкусна паста, тази рецепта е за вас! Тя е лесна за приготвяне и ще жадувате за още една порция.
Лесни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 г зелен грах Bonduelle
200 г паста фусили
130 г крема сирене
8 пресни зелени аспержи
1 лимон
1 шепа пресен кориандър
2 стръкчета прясна машерка
3 листа пресен босилек
Сол
Черен пипер
200 г паста фусили
130 г крема сирене
8 пресни зелени аспержи
1 лимон
1 шепа пресен кориандър
2 стръкчета прясна машерка
3 листа пресен босилек
Сол
Черен пипер
Съставки за 2човек/души
200 г зелен грах Bonduelle
200 г паста фусили
130 г крема сирене
8 пресни зелени аспержи
1 лимон
1 шепа пресен кориандър
2 стръкчета прясна машерка
3 листа пресен босилек
Сол
Черен пипер
200 г паста фусили
130 г крема сирене
8 пресни зелени аспержи
1 лимон
1 шепа пресен кориандър
2 стръкчета прясна машерка
3 листа пресен босилек
Сол
Черен пипер
- Стъпка 1Нарежете на ситно листата босилек, кориандър, мащерка и ги смесете с крема сиренето.
- Стъпка 2Сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин. Времето на варене се различава при различните видове паста, но обикновено е около 15 минути. 3 минути преди пастата да е готова добавете аспержите и граха. След като са повряли заедно, изцедете пастата и зеленчуците и запазете една чаша от течността, в която са врели.
- Стъпка 3Изсипете пастата и зеленчуците в тиган и добавете крема сиренето и подправките. След това настържете лимона и изцедете няколко капки. Изсипете останалата от варенето на пастата вода, подправете със сол и пипер. Оставете на котлона докато пастата придобие кремообразна текстура.
Открийте също...