Pinterest

Кремообразна паста с грах и аспержи

Ако ви се хапва вкусна паста, тази рецепта е за вас! Тя е лесна за приготвяне и ще жадувате за още една порция.
Лесни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 г зелен грах Bonduelle

200 г паста фусили

130 г крема сирене

8 пресни зелени аспержи

1 лимон

1 шепа пресен кориандър

2 стръкчета прясна машерка

3 листа пресен босилек

Сол

Черен пипер
Съставки за 2човек/души
200 г зелен грах Bonduelle

200 г паста фусили

130 г крема сирене

8 пресни зелени аспержи

1 лимон

1 шепа пресен кориандър

2 стръкчета прясна машерка

3 листа пресен босилек

Сол

Черен пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете на ситно листата босилек, кориандър, мащерка и ги смесете с крема сиренето.
  2. Стъпка 2
    Сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин. Времето на варене се различава при различните видове паста, но обикновено е около 15 минути. 3 минути преди пастата да е готова добавете аспержите и граха. След като са повряли заедно, изцедете пастата и зеленчуците и запазете една чаша от течността, в която са врели.
  3. Стъпка 3
    Изсипете пастата и зеленчуците в тиган и добавете крема сиренето и подправките. След това настържете лимона и изцедете няколко капки. Изсипете останалата от варенето на пастата вода, подправете със сол и пипер. Оставете на котлона докато пастата придобие кремообразна текстура.