Pinterest

Пържени летящи риби

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня. Особено популярно е в Тобаго, където е сервирано в ресторанти и хотели.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене
Съставки за 4човек/души
2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене
  1. Стъпка 1
    Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.
  2. Стъпка 2
    Добавете рибата и оставете за 30 мин.
  3. Стъпка 3
    Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.

Съвет за готвене, заглавие

Начин на сервиране: Сервирайте с татарски сос и избран горещ сос.