Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул
Здравословна и вкусна комбинация от зелен и жълт фасул със сьомга и песто сос! Идеално ястие за лека вечеря.
Лесни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 г зелен и жълт фасул Дует микс Vapeur Bonduelle
200 г сьомга
2 моркова
2 връзки магданоз
2 лука
2 домата
50 г масло
30 г пармезан
20 г борови ядки
2 скилидки чесън
1/2 чаша зеленчуков микс
1 лайм
1 с.л. зехтин
сол
пипер
200 г сьомга
2 моркова
2 връзки магданоз
2 лука
2 домата
50 г масло
30 г пармезан
20 г борови ядки
2 скилидки чесън
1/2 чаша зеленчуков микс
1 лайм
1 с.л. зехтин
сол
пипер
Съставки за 2човек/души
200 г зелен и жълт фасул Дует микс Vapeur Bonduelle
200 г сьомга
2 моркова
2 връзки магданоз
2 лука
2 домата
50 г масло
30 г пармезан
20 г борови ядки
2 скилидки чесън
1/2 чаша зеленчуков микс
1 лайм
1 с.л. зехтин
сол
пипер
200 г сьомга
2 моркова
2 връзки магданоз
2 лука
2 домата
50 г масло
30 г пармезан
20 г борови ядки
2 скилидки чесън
1/2 чаша зеленчуков микс
1 лайм
1 с.л. зехтин
сол
пипер
- Стъпка 1Най-напред нарежете на ситно магданоз, чесън на резени и лук на кубчета. Рендосайте моркови, нарежете домати на кубчета и пармезан на слайсове.
- Стъпка 2Направете песто сос от магданоз, пармезан, лук, борови ядки, зехтин и сок от лайм и смесете в блендер докато получите кремообразна консистенция.
- Стъпка 3В същото време овкусете сьомгата с песто сос и я сложете във фурната на 190°C за 15 минути.
- Стъпка 4В горещ съд добавете масло, олио, след това смляния лук, настъргани моркови, малко сол и черен пипер. След това добавете зеленчуковия бульон, зеления и жълтия фасул и след 5 минути кубчета домати. Оставете да ври за 1520 минути, докато фасулът се свари напълно.
Съвет за готвене, заглавие
Можете да замените боровите ядки за песто соса с други ядки. А за допълнително витамин С, можете да добавите повече магданоз. За декорация, можете също да добавите няколко резена репички. Можете да добавите към зеленчуците в ястието рязани гъби.
Открийте също...