Пиле със зелен фасул и горчица
Вкусна рецепта за пиле със зелен фасул и горчица.
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle
400 г пиле
1 малък домат
1 репичка
50 г масло
80 г сладка горчица
3 с.л. зехтин
1 с.л. френска горчица едрозърнеста
1 ч.л. мед
1 ч.л. каперси
1 чесън
1 връзка копър
1/2 връзка магданоз
листенца от пресен босилек
риган
сух босилек
сладка чушка
бял пипер
сол на зърна
400 г пиле
1 малък домат
1 репичка
50 г масло
80 г сладка горчица
3 с.л. зехтин
1 с.л. френска горчица едрозърнеста
1 ч.л. мед
1 ч.л. каперси
1 чесън
1 връзка копър
1/2 връзка магданоз
листенца от пресен босилек
риган
сух босилек
сладка чушка
бял пипер
сол на зърна
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle
400 г пиле
1 малък домат
1 репичка
50 г масло
80 г сладка горчица
3 с.л. зехтин
1 с.л. френска горчица едрозърнеста
1 ч.л. мед
1 ч.л. каперси
1 чесън
1 връзка копър
1/2 връзка магданоз
листенца от пресен босилек
риган
сух босилек
сладка чушка
бял пипер
сол на зърна
400 г пиле
1 малък домат
1 репичка
50 г масло
80 г сладка горчица
3 с.л. зехтин
1 с.л. френска горчица едрозърнеста
1 ч.л. мед
1 ч.л. каперси
1 чесън
1 връзка копър
1/2 връзка магданоз
листенца от пресен босилек
риган
сух босилек
сладка чушка
бял пипер
сол на зърна
- Стъпка 1Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.
- Стъпка 2Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.
- Стъпка 3Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.
- Стъпка 4Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.
Съвет за готвене, заглавие
Можете да го поднесете в чинията с добре изпеченото пиле и гарнитурата със зелен фасул.
Открийте също...