Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи
Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.
Цялата тайна на това ястие се крие в това, че в един съд се готви цялата храна и застъпва целия обяд.
В тенджерата се поставя бекона или друго месо, зеленчуците, картофите, ориза или кашата и се готвят дълго и бавно. Ястието в зависимост от съставките може да напомня на супа, гулаш или готвено. Всеки избира каквото най-много му харесва. Eintopf са се появили във времена когато хората са имали малко пари, но големи семейства за изхранване. Домакините са ги приготвяли когато са нямали време за готвене на пример по време на „голямото пране” или събирането на реколтата.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 литър телешки бульон
300 г сварено телешко
300 г гъби
100 г фарфале
1 бр. морков
Олио
4 лъжици сметана
Сол
Пипер
Съставки за 4човек/души
1 литър телешки бульон
300 г сварено телешко
300 г гъби
100 г фарфале
1 бр. морков
Олио
4 лъжици сметана
Сол
Пипер
Стъпка 1
Сварете фарфалето в подсолена вода, отцедете. Сварете бульона.
Стъпка 2
Нарежете телешкото на ленти, гъбите, моркова на малки кубчета.
Стъпка 3
Разделете тестото на 10 равни парчета, от всяко парче оформете топка, разточете на кръгли парчета с диаметър около 15 см.
Стъпка 4
Добавете месото и морковите, налейте врящия бульон и варете 10 минути.
Стъпка 5
Добавете сметаната, разбъркайте и подправете.
Стъпка 6
Смесете с фарфалето.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Печена сьомга с броколи
Перфектният избор за следвеликденски обяд
Яйца по мексикански
Перфектният обяд с яйца, зеленчуци и къри
Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци ...