1. >Retsepti
  2. >Скариди на тиган с гъби

Скариди на тиган с гъби

Едно ефектно ястие
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 буркан (280 г) рязани гъби Bonduelle

200 г oризова паста

15 цели скариди

1 чаша зеленчуков бульон

1 червена чушка

2 моркова

1 лайм

1 целина

1 шепа бейби спанак

4 с.л. Терияки сос

2 с.л. мед

2 с.л. зехтин

3 скилидки чесън

1 връзка магданоз
Съставки за 2човек/души
1 буркан (280 г) рязани гъби Bonduelle

200 г oризова паста

15 цели скариди

1 чаша зеленчуков бульон

1 червена чушка

2 моркова

1 лайм

1 целина

1 шепа бейби спанак

4 с.л. Терияки сос

2 с.л. мед

2 с.л. зехтин

3 скилидки чесън

1 връзка магданоз
  1. Стъпка 1
    Сварете пастата в гореща вода за 7 минути, в зависимост от пастата. Извадете скаридите да се размразят. Отцедете гъбите и леко ги изплакнете.
  2. Стъпка 2
    Нарежете на ситно чесъна, целината, червената чушка, а морковите - по дължина на тънки ивици.
  3. Стъпка 3
    Подгответе сместа за мъфините: смесете брашното с бакпулвера, добавете чоризо, пресен лук и сирене. След това разбийте яйцата, смесете ги с млякото и ги добавете към другата част от сместа. Добавете броколито и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа във форми за мъфини. Печете 20 минути на 200°C.
  4. Стъпка 4
    Добавете готовата паста към скаридите, след това подправете ястието с Терияки сос, сок от лайм, малко мед и прясно нарязан магданоз. Оставете да поври 57 минути и накрая добавете бейби спанака. Може да украсите с пресен магданоз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда