Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка зеленчуци по селски
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Съставки за 2човек/души
1 опаковка зеленчуци по селски
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
- Стъпка 2С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене.
- Стъпка 3По същия начин пригответе и останалите бутчета и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
- Стъпка 4Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците.
- Стъпка 5Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 34 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути.
- Стъпка 6Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага.
Открийте също...