Стъпка 1
Измийте патладжаните и ги подсушете с хартиена кърпа. Отрежете стъблото на патладжана и ги нарежете по дължина на филии. Подправете ги със сол, черен пипер, подправки от двете страни и след това ги оваляйте в брашно. Сложете ги в тиган със слънчогледово олио и ги оставете да се запържат 1-2 минути, докато придобият ръждив цвят. Поставете ги върху салфетка, така че излишната мазнина да попие.
Стъпка 2
Пригответе соса от песто от пресен босилек, валериана, чесън, зехтин, настърган пармезан, кедрови ядки, сол и черен пипер. Смесете всички съставки с пасатор, докато се образува хомогенна паста.
Стъпка 3
Изцедете добре царевицата и я сложете в тиган заедно с чери доматите и малко от соса песто. Нека покафенее леко, докато не стане еднородна смес. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 4
Вземете всяка филия патладжан, добавете зеленчуковата смес върху тях, след което завийте на руло.
Съвет за готвене, заглавие
Рулцата от патладжан се сервират върху легло от салата валериана и със сос от песто.