Новогодишен снакс с нахут
Перфектно решение за Новогодишно домашно парти
Достъпни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (310 г) нахут Bonduelle
4 филии ръжен хляб
250 г цедено кисело мляко
50 мл зехтин
1 лимон
1 стрък целина
1 скилидка чесън
2 глави лук шалот
1 ч.л. паста хариса
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
хималайска сол
черен пипер
4 филии ръжен хляб
250 г цедено кисело мляко
50 мл зехтин
1 лимон
1 стрък целина
1 скилидка чесън
2 глави лук шалот
1 ч.л. паста хариса
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
хималайска сол
черен пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (310 г) нахут Bonduelle
4 филии ръжен хляб
250 г цедено кисело мляко
50 мл зехтин
1 лимон
1 стрък целина
1 скилидка чесън
2 глави лук шалот
1 ч.л. паста хариса
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
хималайска сол
черен пипер
4 филии ръжен хляб
250 г цедено кисело мляко
50 мл зехтин
1 лимон
1 стрък целина
1 скилидка чесън
2 глави лук шалот
1 ч.л. паста хариса
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
хималайска сол
черен пипер
- Стъпка 1Забъркайте млякото с пастата, солта и черния пипер. Нарежете чесъна, лука и целината и ги запържете леко в мазнина.
- Стъпка 2Отцедете и добавете Bonduelle нахут, като добавите 2 с.л. лимон и настърганата кора на лимона, след което овкусете с подправките.
- Стъпка 3Препечете филийките на тостер, намажете ги с млечната смес и отгоре добавете нахутения пълнеж. По желание, може да украсите с листа целина и кориандър.
Открийте също...