Pinterest

Ориз за суши

Рецепта за ориз за суши – основата на сушито. Добре приготвеният ориз за суши остава леко лепкав.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г ориз

200 мл вода

4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет

3 лъжици захар

2 лъжици сол
Съставки за 4човек/души
300 г ориз

200 мл вода

4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет

3 лъжици захар

2 лъжици сол
  1. Стъпка 1
    Измийте ориза много добре под течаща вода и после го накиснете за 30 минути.
  2. Стъпка 2
    Сварете вода и я оставете да се вари 1-2 минути.
  3. Стъпка 3
    След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.
  4. Стъпка 4
    През това време в подходящ съд и на бавен огън забъркайте оцета, захарта и солта, докато всичко се разтвори в една хомогенна смес.

Съвет за готвене, заглавие

Прехвърлете ориза в дълбока и широка купа и с помощта на дървена лъжица внимателно го разстелете по дъното на съда. След това полейте с подправките, бъркайки постоянно, но внимателно. Оставете да изстине при стайна температура покрит с кърпа.