Pinterest

Шакшука с нахут

Влезте в кухнята на Магреб с една от най-вкусните, засищащи и бързи рецепти.
Лесни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
300 г Нахут Vapeur Bonduelle

300 g доматен сок

150 г козе сирене

3 зелени/червени/жълти чушки

3 яйца

2 скилидки чесън

1/2 лук

връзка магданоз

смлени люти чушки

пушен червен пипер

маслиново масло

сол

черен пипер
Съставки за 3човек/души
300 г Нахут Vapeur Bonduelle

300 g доматен сок

150 г козе сирене

3 зелени/червени/жълти чушки

3 яйца

2 скилидки чесън

1/2 лук

връзка магданоз

смлени люти чушки

пушен червен пипер

маслиново масло

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    В тиган с малко маслиново масло изсипете нарязаните лук, чушки, чесън и билките, докато омекнат. Добавете доматения сок и подправете със сол и черен пипер, сладкия и пикантния червен пипер.Варете за кратко, за да се сгъсти соса, след което добавете нахута и разбъркайте.
  2. Стъпка 2
    С лъжица оформете 3 гнезда в ястието, като във всяко гнездо чуквате по 1 яйце. Оставете тигана на тих огън с капак, докато яйцата станат готови, в зависимост от това колко рохки искате да станат.
  3. Стъпка 3
    Когато ястието е готово, махнете тигана от котлона и добавете пресния магданоз. Ястието е готово за сервиране!