Шакшука с нахут
Влезте в кухнята на Магреб с една от най-вкусните, засищащи и бързи рецепти.
Лесни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
300 г Нахут Vapeur Bonduelle
300 g доматен сок
150 г козе сирене
3 зелени/червени/жълти чушки
3 яйца
2 скилидки чесън
1/2 лук
връзка магданоз
смлени люти чушки
пушен червен пипер
маслиново масло
сол
черен пипер
300 g доматен сок
150 г козе сирене
3 зелени/червени/жълти чушки
3 яйца
2 скилидки чесън
1/2 лук
връзка магданоз
смлени люти чушки
пушен червен пипер
маслиново масло
сол
черен пипер
Съставки за 3човек/души
300 г Нахут Vapeur Bonduelle
300 g доматен сок
150 г козе сирене
3 зелени/червени/жълти чушки
3 яйца
2 скилидки чесън
1/2 лук
връзка магданоз
смлени люти чушки
пушен червен пипер
маслиново масло
сол
черен пипер
300 g доматен сок
150 г козе сирене
3 зелени/червени/жълти чушки
3 яйца
2 скилидки чесън
1/2 лук
връзка магданоз
смлени люти чушки
пушен червен пипер
маслиново масло
сол
черен пипер
- Стъпка 1В тиган с малко маслиново масло изсипете нарязаните лук, чушки, чесън и билките, докато омекнат. Добавете доматения сок и подправете със сол и черен пипер, сладкия и пикантния червен пипер.Варете за кратко, за да се сгъсти соса, след което добавете нахута и разбъркайте.
- Стъпка 2С лъжица оформете 3 гнезда в ястието, като във всяко гнездо чуквате по 1 яйце. Оставете тигана на тих огън с капак, докато яйцата станат готови, в зависимост от това колко рохки искате да станат.
- Стъпка 3Когато ястието е готово, махнете тигана от котлона и добавете пресния магданоз. Ястието е готово за сервиране!
Открийте също...