Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Френска чеснова франзела
Франзелата – продълговатата питка е един от символите на Франция, а най-вече на Париж. Както Айфеловата кула, виното, баретата или сиренето са станали символ, въпреки че има много разновидности извън Франция. Франзелите са станали известни в много страни из света.
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 франзели
4 големи скилидки чесън
2 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. нарязан босилек
1 чаша настърган кашкавал Чедър, Пармезан или друг твърд кашкавал
1 с.л. сол или по вкус
6 с.л. масло
6 с.л. зехтин
Съставки за 4човек/души
2 франзели
4 големи скилидки чесън
2 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. нарязан босилек
1 чаша настърган кашкавал Чедър, Пармезан или друг твърд кашкавал
1 с.л. сол или по вкус
6 с.л. масло
6 с.л. зехтин
Стъпка 1
Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.
Стъпка 2
Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.
Стъпка 3
Разтопете в тиган 2 лъжици масло, запържете месото и го оставете на топло място.
Стъпка 4
Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 1012 минути.
Стъпка 5
След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото, обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната за около 5 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Леко запечените франзели трябва да се извадят от фурната и да се нарежат на по-малки парчета. Франзелите трябва да се сервират на масата докато са горещи. Приятно хрупкане.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Вегетариански сукоташ
Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...